TLDR; se videoen nederst.

Så tett opp mot båndene som mulig

Når du plasserer fingrene på gripebrettet så prøv å plasser fingrene så tett opp mot neste bånd som mulig. Det betyr at hvis du skal spille i første bånd så setter du fingrene så tett opp mot bånd du som du klarer. Når du gjør dette kan du få ren lyd uten å måtte presse så hardt, som gir deg større sjanse for fin klang, og mindre slitne fingre.

Bruk flere fingre

Når du skal bruke flere fingre får du to fordeler. Den første er at du kan bytte raskere mellom forskjellige toner fordi du har flere fingre som kan gjøre noe av jobben parallelt (finger nummer to kan presses ned imens finger en løftes opp).

Du reduserer også faren for å spille feil fordi når hånden din er vant til at hver finger har “ansvaret” for ett av 4 bånd så kan du bytte bånd du spiller på uten å måtte flytte hele hånden din og muskelminnet vil etterhvert kunne finne de rette båndene uten at du ser og med mindre feil.

Merk at dette ikke er absolutte regler, det er mange tilfeller der man ikke velger å spille tett opp mot neste bånd og å bruke flere fingre, men det er gode vaner å gjøre det så langt det er mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *